חברת "אם. אס. איי. טריגו המנופים הרצליה" הייתה הבעלים של מגרש בהרצליה, שביקשה להקים עליו בניין משרדים. לשם כך, היא התקשרה עם חברת "פיברוטקס טכנולוגיות" וחברות נוספות כחלק מקבוצת רכישה.
פיברוטקס רכשה יחידה במחיר של 3.5 מיליון שקל. החברות סיכמו להקים בניין מסחרי בן 9 קומות. הוסכם כי אם הבנייה לא תאושר בתוך 30 חודשים, יוקם מבנה בן 5 קומות בלבד, בהתאם לתוכנית שהייתה בתוקף באותה עת.
המועד חלף, והתוכנית לא אושרה. רוב בעלי הזכויות, פרט לפיברוטקס, החליטו לקדם תוכנית חדשה למבנה בן 15 קומות, לאחר שנודע כי עיריית הרצליה מתכננת תוכנית מתאר חדשה שתאפשר שילוב של מסחר ומגורים.
פיברוטקס טענה כי שההסכם עימה הופר והודיעה על ביטולו. היא הגישה תביעה נגד טריגו ו-14 חברות נוספות בסכום של כ-8 מיליון שקל.
מנגד, נטען, כי לא נפל כל פגם בהחלטות שהתקבלו על ידי רוב חברי הקבוצה, כמו גם באופן קבלתן. בגדרי תביעה שכנגד מתבקש חיובה של פיברוטקס בסכום של כ- 700,000 שקל בטענה לאי-נשיאתה בתשלומי הקבוצה ליועצים חיצוניים.
בשבוע שעבר השופט ארז יקואל (בצילום) מבית המשפט המחוזי בתל אביב קיבל באופן חלקי את התביעה. נקבע כי שינוי אופי הפרויקט המתוכנן ללא הסכמת פיברוטקס מהווה הפרה של הסכמי הצדדים. המועד לאישור התוכנית חלף ולא הותיר פתח לסטייה ממנו. לפיכך, החברה זכאית לביטול ההסכם, ולהשבה ופיצוי על הנזק. לצד זאת, נדחתה תביעתה להחזר הוצאות שכירות ולתשלום נזק לא ממוני.
במקביל, השופט דחה את טענת פיברוטקס לפיה מדובר בעסקת מכר לפי חוק מכר דירות. נקבע כי מדובר בקבוצת רכישה, שחלים עליה דיני החוזים הכלליים. "עלות העסקה הכוללת לא הייתה ידועה", כפי שהובהר בהסכם השיתוף, ולא נמסרו לפיברוטקס ערבויות ביצוע, כפי שמחייב לעשות מוכר דירה, "בהתאם לחוק המכר".
סוף דבר: חברת טריגו תשלם לפיברוטקס סכום כולל של 4,095,728 שקל. בנוסף, תישא טריגו בהוצאות פיברוטקס בסכום כולל של 180,000 שקל.
Comments