רשת הסופרמרקטים "כל בו חצי חינם" נקנסה בסכום של 102,000 שקלים בעקבות הרשעה בשני כתבי אישום שעסקו בהפרות חוקי עבודה, ובכלל זה העסקת נער בן 15 בניגוד לחוק.
על פי כתבי האישום, רשת "כל בו חצי חינם" הורשעה בשתי מערכות עבירות נפרדות: האחת, על העסקת 23 עובדים באמצעות קבלן לא מורשה; והשנייה, על העסקת נער מתחת לגיל 15 ואי ניהול פנקס רישום כנדרש בחוק.
בכתב התביעה צוין כי הערך המוגן בעבירות ובראשם שמירה על זכויותיהם הקוגנטיות של עובדי כוח אדם ושירות, ומניעת ניצולם לרעה. לשם כך קבע המחוקק כי על מעסיקים להחזיק ברישיון, הניתן רק לאחר עמידה בתנאים מסוימים להבטחת זכויות העובדים. בטיעוניה לעונש ציינה התביעה כי עובדי קבלן כוח אדם משתייכים לקבוצה מוחלשת החשופה לסיכונים מוגברים, ועל כן קיימת חשיבות עליונה לפיקוח שיבטיח שתנאי עבודתם יתיישרו עם הוראות החוק.
כמו כן, קבלן כוח אדם הפועל ללא רישיון 'חוסך' עלויות על חשבון זכויות העובדים, תוך שהוא גורף רווחים לכיסו ומנהל תחרות בלתי חוקית מול קבלנים הפועלים כחוק, הסבירו בתביעה. "יש הצדקה לאכוף עבירות בעלות אופי כלכלי באמצעות קנס כספי משמעותי שיהפוך את העבירה ללא כדאית, וירתיע מביצועה.
מטעם הגנת החברה נטען: "לו סברה הנאשמת כי התקשרותה עם ספק השירותים היא התקשרות עם קבלן כוח אדם, היא היתה נוהגת בהתאם לחוק וככל הנראה לא הייתה מתקשרת עימו, אלא קולטת לשירותיה עובדים אלה". כמו כן, הודגש כי החברה סיימה את התקשרותה עם הקבלן לאחר שנודע כי בוצעה עבירה והתקשרה עם קבלן כוח אדם כדין, ולא נגרם נזק בפועל לעובדים מבחינת זכויותיהם.
שופטת בית הדין לעבודה, אסנת רובוביץ-ברכש (בצילום), ציינה בגזר הדין: "הערך החברתי הנפגע כתוצאה מהתקשרות עם קבלן כוח אדם שאינו בעל רישיון כדין הוא הבטחת זכויות עובדי הקבלן המועסקים במתכונת העסקה משולשת, ונמנים על קבוצת עובדים מוחלשת. במסגרת משטר הרישוי ולצורך הבטחת זכויות העובדים, נבחנת היציבות הכלכלית של המבקש לעסוק כקבלן כוח אדם", והוסיפה באשר להעסקת הנער: "תכליתו של חוק עבודת נוער היא להגן על נערים ונערות, העושים את צעדיהם הראשונים בשוק העבודה וחשופים לפגיעה ולניצול לרעה עקב פערי הכוחות אל מול מעסיקיהם".
הקנסות ישולמו ב- 12 תשלומים שווים ורצופים, כשהראשון ישולם החל מיום 1.1.2025 ובכל 1 לחודש.
Comments