top of page

השופטת קבעה אפוטרופסות ל-6 חודשים: האישה בעלת 3 דירות התנגדה למינוי


ביהמ"ש קבע שאי אפשר להותיר קשישה נעדרת כשירות ללא גורם שיטפל בענייניה. לפיכך, הוא מינה לה אפוטרופוס חיצוני. אישה בת 73 רווקה וללא ילדים, מאושפזת במחלקה השיקומית במרכז הרפואי שיבא בתל השומר בעקבות נפילה ברחוב. האירוע הוביל לאשפוזה ולניתוח במחלקה האורתופדית. בהמשך, היא הועברה למחלקה גריאטרית-שיקומית להמשך תהליך השיקום, ומאז היא שוהה במחלקה.


במסגרת ההליך משפטי שהגישה ב"כ היועץ המשפטי לממשלה, הוגשה בקשה דחופה למינוי אפוטרופוס על כלל ענייניה ונכסיה של האישה. המדינה טוענת כי האישה מרותקת לכיסא גלגלים, אינה מסוגלת לנהל את ענייניה בכוחות עצמה, ונדרשת לעזרתו של אפוטרופוס. מצד שני, האישה מתנגדת בתוקף למינוי וטוענת: "מעולם לא נזקקתי לעזרה, אני בריאה בנפשי ויכולה לנהל את חיי בעצמי".


על פי המסמכים שהוצגו, ברשות האישה שלוש דירות – שתיים בגבעתיים והשלישית ברמת גן. היא מתכננת לשוב לדירתה שבגבעתיים ולגור יחד עם חברתה. "יש לי הכנסות מקצבאות ומדירותיי, ואני יודעת להסתדר", הוסיפה בדיון. האישה מבקשת לשוב לביתה ואינה מעוניינת שייגרעו ממנה עצמאותה וחירותה לנהל את חייה.


עם זאת, העו"ס במחלקה השיקומית דיווחה כי האישה זקוקה לעזרה בתפקודי היום-יום, כולל ניקיון, קניות ובישול. מצד שני, טענה האישה כי עזרתה נדרשת רק בניקיון הבית. היא הדגישה את סירובה לאבחון נוסף או להעברה למסגרת מוסדית, והדגישה כי היא מסוגלת לדאוג לצרכיה בעזרת סיוע חיצוני שתבחר בעצמה.


האישה אינה מבינה כיצד הגיעה למצב של הליך משפטי בתיק זה, וטוענת כי כל "חטאה" הוא בכך שנפלה ברחוב ונחבלה. לדבריה, אין לה כל מגבלה שכלית ואין הצדקה לשלול ממנה את היכולת לקבל החלטות בנוגע לחייה.


השופטת גלי רון (בצילום) התרשמה כי חרף התנגדותה של האישה, קיים חשש לניצול כלכלי ואי ניהול תקין של נכסיה, לאור העובדה ששתי דירות שבבעלותה אינן מושכרות. השופטת ציינה: "מינוי אפוטרופוס יאפשר דאגה לרווחתה, תוך שמירה על זכויותיה".


בנסיבות אלה נקבע כי "ניתן יהיה להכשיר את דירתה למגורים ולהעסקת מטפלת צמודה". העו"ס המליצה על מינוי עמותת "שי אפוטרופסות" וטיפול במשיבה כאפוטרופא על כלל ענייניה ונכסיה של האישה. עמותת "שי אפוטרופסות" הביעה את הסכמתה למינוי.


לפיכך, השופטת החליטה להיעתר לבקשת המדינה והורתה על מינוי עמותת "שי אפוטרופסות" כאפוטרופוס על גופה ורכושה של האישה, לתקופה קצרה ומוגבלת של שישה חודשים.


בנוסף, על האפוטרופוס, במסגרת תפקידו, לטפל בכל הנדרש לצורך הסדרת השכרת שתי הדירות הנוספות של האישה ולדאוג לגביית "שכר הדירה עבורה".


Comments


bottom of page