היום צפויה להתכנס הוועדה לבחירת שופטים אך בשל חילוקי דעות בין חברי הוועדה, הדיונים יתמקדו במינויים לבית המשפט העליון בלבד. מינוי שופטים למחוז ירושלים אינו צפוי לעלות על סדר היום.
בשבועות האחרונים מתנהל משא ומתן אינטנסיבי בין מנהל בתי המשפט, צחי עוזיאל, לבין שר המשפטים, יריב לוין, במטרה לגשר על הפערים ולהגיע להבנות על מינוי התקנים החסרים בבתי המשפט המחוזי והשלום בירושלים. אחד המוקדים המרכזיים של המחלוקת, המעכבת את התקדמות המינויים, הוא השופט ירון מינטקביץ מבית משפט השלום בירושלים. השיחות מתנהלות בשל הצורך המיידי בחיזוק המערכת המשפטית בבירה, לנוכח העומס הגובר בבתי המשפט והעיכובים בטיפול בתיקים.
השופטים מעוניינים לקדם את מינויו של השופט ירון מינטקביץ לבית המשפט המחוזי, לאחר שתוקף מינויו בפועל פקע. מנגד, גורמים בימין מביעים התנגדות חריפה לקידומו למחוזי בטענה כי מינטקביץ מזוהה כשופט אקטיביסט בפסיקותיו, שאינה מתיישבת בקנה אחד עם עקרונות השמרנות המשפטית שהם מבקשים לקדם.
העלאת שמו של מינטקביץ לסדר היום והעסקאות המוצעות לצד הצעות הפשרה שהועלו הפתיעה את חברי הוועדה לבחירת שופטים, גורמים בוועדה הביעו התנגדות תקיפה לקידומו של מינטקביץ לבית המשפט המחוזי, וטענו כי עמדתם נשענת על שורת החלטות תמוהות שפסק בעבר והארכות מעצר שקיבל בעניין עצורי ימין.
במחוז ירושלים קיים מחסור חמור בכוח אדם שיפוטי, המשפיע על תפקוד בתי המשפט ועומסי התיקים. בתקופת כהונתו של שר המשפטים יריב לוין, מונו רק שלושה שופטים חדשים: שופט אחד לבית המשפט המחוזי ושני שופטי משפחה לבית משפט שלום.
על רקע המצב המורכב, הודיע לפני מספר חודשים נשיא בית המשפט המחוזי בירושלים, השופט סובל משה, על יוזמה זמנית: שופטים ורשמים ממחוזות אחרים בארץ יגיעו לירושלים במתכונת תורנויות, לתקופות של בין שבוע לשלושה שבועות, וזאת במטרה להקל על העומסים עד לסיום השנה. עם זאת, פתרון זה מוגדר כפלסטר בלבד, בעוד שפתרונות ארוכי טווח עדיין נמצאים בדיונים ללא התקדמות מעשית.
כאמור, בהתאם לסדר היום שנקבע על ידי שר המשפטים, יריב לוין, תתמקד הוועדה בדיון בבחירת משנה לנשיא העליון והנשיא כך שהמינויים למחוז ירושלים יעמדו על הפרק בשלב זה.
Comments