מאת: שלמה בן ברוך
כמה פעמים במהלך היום מצאתם את עצמכם משתוקקים למנת סטייק טעימה או נתח וואגיו טוב? שיטוט קצר בסמטאות יפו בואך שוק הפשפשים עצרנו במסעדת איציק הגדול. וכן, התברכנו במקום שופע בשר, ואם נוסיף את היבוא המעולה של השנים האחרונות - נקבל ארוחה מושלמת אצל איציק הבאמת הגדול.
חפשנו מקומות שבהם משדרים אווירה נינוחה ובלתי פורמלית ואפשרות שבהם אפשר להתענג על ארוחה שופעת – ובמחיר שפוי, ללא צורך להזמין מקום מראש. מעדני בשר, מנות הקבב וכבד אווז במחירים נוחים (כמעט) לכל נפש. וכן, הזדמנות ליהנות מכל הטוב שניתן באווירה יפואית.
המלצרים עומדים בכניסה, לבושים בקפידה. הם מהנהנים בראשם ומברכים את כל הנכנסים לשלום בעודנו עוברים מאולם לאולם, עד שמגיעים לאחרון. שם מושיב אותנו אורן סיני, המנהל הקסום והאגדי של המסעדה.
השאירו הכל מאחור וטוסו ליפו. כי בזמן שאתם נהנים במסעדת בשרים אחרת, ובלי להמעיט בערכם של מקומות הבשר יוקרתיים האחרים, צולים באיציק הגדול סטייקים שאינם נופלים מאף מסעדה אופנתיות. עושה רושם שאת מה שצוות הגריל של איציק הגדול שכח, עשרות אנשי גריל צעירים בממלכה לעולם לא ילמדו.
וזה לא רק הבשר - המעולה, והשירות – יוצא הדופן. יש באווירה משהו מיוחד, שילוב של מסעדה יוקרתית עם שיפודייה עממית, שהוא ייחודי ומרתק בעיניי. ישראליות במלוא תפארתה.
הארוחה מתחילה בלאפות חמות ורעננות, קערית זיתים מעולים ומצעד בלתי פוסק של סלטים, , כשכל אחד מהם נהדר בפני עצמו. בין הסלטים תמצאו חציל בסגנון מזרחי, קוביות סלק, סלט טורקי, ממרח פול חם, סלט פטריות ותירס במיונז, צלחת עגבניות (שאסור לפספס), חציל בסגנון יווני, חציל בטעם כבד - כדורי פלאפל חמים שמתעלים על פלאפליות רבות, סלט גזר חי חריף, סלט גזר פיקנטי, כרוב אדום במיונז, כרוב לבן במיונז, סלט ירקות טרי ורענן, סלט ביצים, תפוחי אדמה ברוזמרין וחמוצים.
אנחנו לא מוותרים על הסטיק מבשר הוואגיו היוקרתי ובוחרים באנטרקוט רגיל. ורגיל כאן הוא כזה של חצי קילו. כאן לא מתפשרים. הסטייק מוגש על צלחת, בסגנון מסעדות יוקרה. הוא עצום בגודלו דק באופן סביר, מה שמעיד על פרה בוגרת במיוחד, פשוט אדיר. הסטייק הזה שלפנינו פשוט מרשים, הסטייק הזה הוא לא "עוד נתח" - הוא עסיסי, מעט מדמם, שומני במידה הנכונה, לעיס ומלא בטעמים.
למצוא סטייק טעים יכול להיות אתגר לא קטן. אנו רוצים סטייק עסיסי עם צריבה מושלמת, מבושל בטמפרטורה המדויקת וברמת העשייה שאנחנו אוהבים. כשאנחנו נוגסים, אנחנו רוצים לחוות איך כל המיצים מגרים את בלוטות הטעם שלנו, וכן, זה לא פשוט לתפוס את הלהבה המתאימה שתוציא את הנתח מפואר.
אנחנו מזמינים גם קרם בוואריה, כמו פעם, קרם בוואריה קלאסי. עטוף בסירופ שוקולד, כמו שצריך. כמו פעם. איזה עונג. איציק הגדול פשוט מוסד.
"חוויה מלהיבה"? אפילו התמונה מזעזעת כל לב אנושי אמיתי, ומבחילה.