ראש עיריית כפר יונה, אפרים דרעי, מואשם בעבירות של מרמה והפרת אמונים, רישום כוזב במסמכי תאגיד ובהלבנת הון, בעקבות קשריו עם יזם הנדל"ן המקומי אשר נאמן, המואשם בשתי העבירות האחרונות. כתב האישום נגד השניים נותב לשופט מיכאל קרשן (בצילום) מבית המשפט המחוזי מרכז.
דרעי הוא ואחד רמאשי הרשויות המקומיות הוותיקים בישראל: הוא עומד בראש כפר יונה מאז 1977 - תחילה כראש המועצה המקומית ומ-2014 כראש העיר. לפי טענות המדינה, קיימת היכרות ארוכת שנים בינו לבין נאמן, שכיהן כמנהל המחלקה לשיפור פני העיר במועצה בשנים 2003-2002. נאמן הוא בעל השליטה בחברת הנדל"ן נהורא מעליא, ובעלים של תחנת דלק, שני בתים פרטיים ומספר פרויקטים לבניית בתי מגורים ביישוב.
בנוסף טוענת המדינה, כי בשנת 2015 ייסדו דרעי ונאמן את חברת "אשת חיל נדל"ן", במטרה לרכוש בניין ברעננה ולהשכיר את גגו לחברות סלולר. השניים רשמו בכזב את מרים דרעי, רעייתו של אפרים, כבעלת מניות בחברה כדי להסתיר את מעורבותו של בעלה. בשנים 2017-2009, בכתב האישום מצוין, כי בשנים 2009-2017, עסק דרעי - בתפקידיו בכפר יונה וכחבר ועדת התכנון והבנייה שרונים - בענייניו של נאמן, למרות הקשרים והשותפות ביניהם.
על-פי כתב האישום, דרעי היה מעורב באופן משמעותי - תוך ניגוד עניינים פלילי - בטיפול בתחנת הדלק של נאמן, כולל אישור תקציבים בסכום של 3.8 מיליון שקל לסלילת כביש אל התחנה ובפרויקט הקוטג'ים שבו הוא שותף. במקביל, כפי שצויין, הם הקימו את "אשת חיל", בה השקיע דרעי 400,000 שקל ואשר רכשה את הבניין ברעננה ב-1.5 מיליון שקל. נאמן מצידו העביר 20,000 שקל למרים דרעי תגמול שכר פיקטיבי.
השותפות פורקה בשנת 2017 ונאמן החזיר לדרעי את השקעתו בתוספת 130,000 שקל שהועברו למרים.
לפי טענות המדינה, מעשיו של דרעי למען נאמן נחשבים למרמה והפרת אמונים; שכרה של מרים דרעי והתשלום הנוסף שנרשם על שמה הביאו לרישום כוזב במסמכי תאגיד, דבר המהווה עבירת מקור לפי חוק איסור הלבנת הון - ומכאן האישום בהלבנת הון בסכום של 150,000 שקל.
Comments