מאת: שלמה בן ברוך
מה ניתן לומר על שוק הפשפשים ביפו? המוצרים כאן נאים והאנשים חביבים, אך השוק עצמו חסר כל זוהר או פאר. במקומם, בולטים האותנטיות והפשטות. פה נמצא דוכן נרגילות, ושם דוכן שמציע בקלוואה או שקשוקה מצויינת אצל הדוקטור.
הליכה קצרה בסמטאות השוק הסתיים בשעת צהריים במסעדת ד"ר שקשוקה, המפורסמת באזור. למעשה, מדובר במסעדה משפחתית ותיקה המציעה את מיטב המעדנים של המטבח הטריפוליטאי. את המקום פתח בינו גבסו לפני יותר מ- 30 שנה, והוא מתייצב מידי יום במטבח, מאחורי סירים גדולים ורותחים עם תבשילים שעוברים במשפחתו מדור לדור ומגיש לסועדים צלחות מלאות בהם. כיום, חתנו אבי מנהל את המסעדה.
כמעט כל מי שמחשיב את עצמו כחובב אוכל יודע שאם רוצים לאכול אוכל טריפוליטאי אמיתי, הולכים לבינו מד"ר שקשוקה - המסעדה הטריפוליטאית הכי מפורסמת בישראל. ואכן, ממש טעים ובלתי נשכח.
המקום נראה פשוט, אך גם חמים, נעים ומזמין. במבט ראשון, הוא עשוי להיראות מעט מאיים, אך ברגע שתיכנסו פנימה, תגלו אווירה חייכנית ונעימה במיוחד. בינו מכין אוכל טריפוליטאי בגאווה, ומציג את המטבח הזה במלוא הדרו.
הכל מתחיל עם פתיחה קבועה לכל שולחן של צ'רשי, סלט דלעת וגזר (נהדר), ולצדו טחינה, משוויה (סלט חצילים) וסלט ירקות להתפאר. כל המנות האלה מוגשות עם לחם פרוס אחיד וחמוצים פריכים. אין צורך ביותר מזה, וכל זה עוד לפני שהגענו למנות העיקריות.
מנת החריימה שהוגשה לנו הוכנה מנתחים של דג ים איכותי ברוטב עגבניות. הדג היה נהדר, הרוטב שלו פיקנטי ועסיסי. (הדג וגם הרוטב שלו חוסלו מיד וללא הערות). וכן, מעט שמן, אבל מדובר בחלק בלתי נפרד מהמטבח הזה, כך שאי אפשר בלעדיו. הזמנו גם קוסקוס קומפלט עם ירקות מעולה שמכינים כאן: רך, אוורירי וטעים, מאכל שלא ניתן לוותר עליו. בנוסף, לא פספסנו והזמנו את מנת הבמיה עם הבשר. וכן, עשינו עוד סיבוב למנת שקשוקה מנצחת.
בקיצור נמרץ, לא פגשתם אוכל ביתי מושלם כמו של הדוקטור מטריפולי. בפעם הבאה שאתםשממש בא לכם אוכל ביתי מנחם, תנו קפיצה לד"ר שקשוקה. לא תתחרטו. אה כן, אל תשכחו שאין כמו האוכל הזה כדי לקחת הביתה בכיף.
Comments