מאת: שלמה בן ברוך,
מסעדת נאו סושי (NEO) פועלת כבר שנים רבות ברחוב כצנלסון בגבעתיים ונחשבת כאי של יציבות. מדובר במקום סולידי ומוקפד, של אנינות טעם. מבחוץ היא נראית כמו בר המיועד למועדון חברים, ורק האור הסגול המנצנץ מבעד לדלתות הזכוכית מזמין את הסועדים להיכנס. בפנים קרירות ושורה של סושי מאסטרים בלבוש מסודר עומדים מאחורי הבר הגדול והמצוחצח.
נאו סושי הכשרה, נחשבת לאחת המסעדות היפניות המובחרות בארץ, אמנם היא מעוזם של אנשי הסביבה. עם זאת, לא מעט אנשי עסקים מתל אביב פוקדים את המקום. עבור הסועדים הרגילים, המסעדה לעיתים נראית מרוחקת ויקרה. אך, הסושי האיכותי מתומחר באופן סביר מאוד.
לאחרונה עברה נאו סושי שיפוץ שהצעיר מעט את פניה, התפריט רוענן, ובגזרת העסקיות היא מציעה ארוחה מלאה של מרק, פתיח, עיקרית, תוספת ושתייה חמה במחירים שווים לכל כיס. בנוסף, ניתן להזמין מגשי אירוח באמצעות טייק אווי.
נעלמו תפריטי הנייר המסורתיים של פעם הם בלוחות טאבלט אלקטרוניים המציגים אינספור תמונות בצבעים מרהיבים, מנות נודלס, בשרים, דגים, סלטים וקינוחים בלי סוף. המחירים סבירים במיוחד יחסית לעיר הגדולה. תמורת עשרות שקלים בודדים אתה יכול להתפנק במנות נדיבות שמושכות ויזואלית ומעוררת תיאבון.
נאו סושי הכשרה מציעה את המומחיות שלה עם מטבח שף יפני - כלומר הישענות על מסורת, ובמקרה של המקום אנשי הסושי יוצרים איזון הרמוני בין טעמים יפניים קלאסיים וטכניקות קולינריות עכשוויות, ומספק חווית אוכל שהיא גם נצחית וגם מתקדמת.
גורמה שבגורמה:
כמנת פתיחה הזמנו טרטר טונה אדומה על מצע קוביות אבוקדו מטובלות בוטב ים תיכוני, הדג היה טרי ועסיסי, סשימי נאו עם 2 יחד סלמון, 2 יח' טונה ו-2 יח' דניס. בין שלל הפיתויים בתפריט מומלץ להזמין את הטאטאקי טונה ולא לפספס את מנת הסיגר לוקוס. בנוסף, את נאם אגרול תאילנדי עם במילוי עוף וירקות. ללא ספק טעים. בנוסף, מרק המיסו היה צלול וללא ספק משובח מלא טעם. בכלל כל מנה שהונחה על השולחן, כמו דגים, סלט (אצות ואטריות) היו פריכים ומענגים מאוד.
הנסיקה האמיתית החלה בעיקריות:
אבל כל אלה היו רק המשחק המקדים לדבר האמיתי: הסושי. פלטה מרהיבה של ניגירי (מטונה אדומה, ילוטייל וסלמון, שתי יחידות מכל סוג) וקונוס של סלמון ואבוקדו הרכיבו קומבניציה שהתבררה כמופת של טריות ומקצוענות. הדגים כולם היו טריים ומשובחים, והביצוע מופתי. (12 יחידות של רולים מיוחדים על פי בחירת השף) היתה נהדרת. גם הרולים האלה הוכנו מטונה אדומה, חלקם בציפוי דג ואחרים בציפוי אבוקדו. הביצוע של הרולים היה המושלם, היו מהודקים היטב, נדיבים בכמות הדג ומרהיבים ביופיים, הפך את הקומבינציה לחגיגה.
בגרסה המשודרגת, מסעדת "נאו סושי" מציגה מנות מתוחכמות. כעת מתעוררת השאלה: איך קרה שאחת המסעדות היפניות הטובות בישראל היא מסעדה כשרה? נראה כי הכשרות, כך נראה, לא הגבילה את מספר בתפריט. להיפך, יש עשרות מנות בלי לאבד פוקוס. אגב, מבלי להתחנף או לפזול לכיוונים של תאילנד או סין יש בתפריט מנות נודלס מעולות. כן. כן. אסור לפספס. מומלץ להזמין מגשי אירוח באמצעות טייק אווי.
סוף דבר:
תודעת השירות מתייחסת לתודעה והבנה של לידור מנהלת המסעדה לגבי איכות ויעילות השירות במקום. מדובר בזיהוי הלקוח, ציפייה מראש והבטחה שכל היבט של השירות עומד בציפיות הללו או עולה עליהן. זוהי גישה פרואקטיבית, של שילוב והדרכה קפדניים. ובענף כמו עסקי המסעדנות, שבו הניסיון הוא הכל, תודעת השירות היא אבן היסוד להצלחה.
הזדרזו והזמינו מקום: מסעדת נאו סושי (NEO) כצנלסון 55 גבעתיים - כבשה את לבם של תושבי תל אביב והסביבה, התפריט שלה כולל מנות אחרונות כמו מוצ'י, קינוח יפני בטעמים מנגו, קוקוס, ותה ירוק. שוקולד סושיוניל עטף בשכבת טראפלס וקוקוס קלוי. אסור לפספס את הקמינו על מצע קראנצ'י של שוקולד מריר וקטיפתי בציפוי קריספי.
Comments