מאת: שלמה בן ברוך,
בשורה לאנשים שחייבים להתפנק: דוט מסעדת שף בוטיק אינטימית בניצוחו של השף הידוע דותן שלום בנווה צדק בתל אביב, בואך למגדל שלום מאיר. אם תל אביב משדרת לכם תחושת חו"ל, אז נווה צדק מציעה הרבה יותר. זו שכונה ציורית מרהיבה, עשירה באדריכלות ובהיסטוריה. נכון, היא מושכת זוגות רומנטיים, אך סמטאות שבה ממוקמת מסעדת דוט מזכירה תמיד עיר אירופאית יפה ומוקפדת.
לא צריך לטוס לחו"ל כדי להנות מגורמה: דוט היא למעשה מסעדה עם ניחוח אירופאי, שבחזית שלה עומד שף מוכשר. המסעדה פועלת בקונספט של ארוחת בגודל מכובד וקינוחים עוצרי נשימה - חוויה קולינרית החובקת מטבחים שונים מרחבי העולם ומבוססת על מנות שהשף אסף במהלך מסעותיו.
למה בחרנו בה? יש הרבה מחמאות להעניק למסעדת DOT ולכן כדאי להתחיל דווקא בפרטי העיצוב הקטנים, שהופכים אותה לאחת המסעדות היפות בתל אביב. הלבוש המוקפד של המלצרים, מפיות הפשתן, והצלחות המיוחדות שנבחרו בקפידה עבור המסעדה. מה לגבי האוכל? פשוט נפלא. אוסף של ביסים עוצמתיים שמתאגדות לכדי חוויה קולינרית משובחת ומספקת.
ישנם שפים מוכרים בישראל מעשרות תוכניות בישול, אבל השף דותן שלום הוא דוגמה מופתית לעולם המסעדנות. כל ביס מציב רף גבוה, שהביס הבא מתעלה עליו. מומלץ לשלב את הארוחה עם תפריט היינות שמציעים במקום, שהוא לא פחות מרגש.
מה אכלנו: התפריט של דוט מתאפיין בסגנון קלאסי שמקפיד על טריות ואיכות גבוהה של חומרי הגלם. בזירת המנות הראשונות והעיקריות תוכלו למצוא סביצ'ה ספייסי דג לבן משתנה המוגש לצד לחם קלוי ואיולי, סשימי טונה אדומה, קרם עגבניות כתומות, פלפל צ'ילי אדום וזעתר, קרפצ'יו פילה בקר, וינגרט בלסמי, קרם תפוזים, צנונית, שאלוט וצ'ילי, מנת פולנטה עם טוויסטים מעניינים והברקות מסקרנות, יש גם שקדי עגל על קרם זוקיני, קבב לוקוס עגבניות איכותיות וסיגר כבד אווז כבד עוף וטחינה (אליפות).
עבור חובבי הבשר: חובה להזמין סטייק אנטריקוט אשר הוגש עם צריבה מושלמת, מבושל בטמפרטורה המדויקת וברמת העשייה שאנחנו אוהבים. וכן, זה לא פשוט לתפוס את הלהבה המתאימה שתוציא את הנתח במלוא הדרו.
תפריט היין המפואר נבנה על ידי השותפים העסקיים והוא כולל יינות ישראלים וקלאסיקות מבורדו לצד יינות מאזורי יין שמקבלים מעט פחות תשומת לב כמו ספרד, יוון ועוד 10 מתוכם זמינים מדי ערב גם בכוסות. למי שמעוניין לגלות את כל קשת הטעמים, השף יצר תפריט המציע התאמת יין למנות. המסעדה גם הציעה תפריט קוקטיילים מושקע ומעוצב, כשכל אחד מהמרכיבים מיוצר במומחיות כמו במעבדה על ידי איש הקוקטיילים במקום.
דותן שלום, שף וג'נטלמן אמיתי שאהבתו לתחום המסעדנות ניכרת לעין בהשקעה הרבה שלו במקום ובאיכות המנות. כששוחחתי עם דותן, הוא חשף בפניי כיצד במשך שנים חלם על מקום באווירה של חו"ל אך בישראל. "עבדתי במסעדות שונות. הייתי צעיר ומתחיל", הוא סיפר, "כשראיתי את המקום המרהיב הזה אמרתי לעצמי המסעדה הזו תהיה שלי". דותן לא התייאש - והפך את המקום לנקודת מפגש לאנשי עסקים מוכרים זוגות ומשפחות. כעת המקום עבר שינוי מרהיב, כשהוא הפך את המסעדה לממלכה קולינרית מדהימה.
כבוד לתחום הכי יצירתי בעולם הקינוחים: בתפריט תמצאו את קינוחים במגוון תענוגות שמציבות בחזית את כל התותחים הכבדים של הפטיסרי הצרפתי הקלאסי, דרך הרשתות חברתיות המפתים גם את המצלמה כמו גם את הביס. בקיצור, הכינו את הכפיות
השירות: מעיצוב החלל, דרך האוכל והגשתו ועד לשירות – מדובר במסעדה של אנשי מקצוע. השף דותן שלום מבין היטב את עולם המסעדנות ויודע לייצר "חווית של אירוח". הבחירה במנות לחלוקה למרכז השולחן לצד מנות אישיות יוצרת אינטימיות מיוחדת בין הסועד לצלחת שלו – מסעדת הבוטיק דוט (DOT) קובעת רף גבוה של שירות ואיכות במסעדנות בעידן המודרני. הזדרזו והזמינו מקום במסעדה שכבשה את לבם של תושבי תל אביב והסביבה.
דוט (DOT) רחוב עין גנים 9, תל אביב יפו.
מסעדת דוט בנווה צדק | צילומים: אסף קרלה
Commenti