רשת "אמריקן לייזר" הגישה לבית המשפט המחוזי מרכז בקשה לצו עיכוב הליכים, לאחר שצברה התחייבויות בסך של כ-110 מיליון שקל. הרשת מבקשת למנות מנהלי הסדר המתמחים בהבראת חברות. הבקשה הונחה על שולחנה של השופטת עירית וינברג-נוטוביץ (בצילום).
מהבקשה עולה כי הרשת חייבת לנושים בדין קדימה (עובדים, מס הכנסה, מע"מ ועוד) סך של 16.5 מיליון שקל, החוב לבנק הבינלאומי עמד על 18.4 מיליון שקל, חוב לבנק מזרחי טפחות מגיע ל- 12 מיליון שקל, לבנק לאומי חוב של 4.2 מיליון שקל וחוב לאמפא בסכום של כ-7.8 מיליון שקל. החוב לנושים כלליים: ספקים, רופאי עיניים וחוב עתידי ללקוחות - מסתכם בכ-37 מיליון שקל ומתוכו כ-26 מיליון שקל הם התחייבות עתידית ללקוחות.
רשת אמריקן לייזר, העוסקת בעיקר בהסרת שיער, מציעה לפרוע 40% בלבד מחובותיה המסתכמים ב-78 מיליון שקל. הרשת גם חייבת ללקוחותיה טיפולים בשווי של 26 מיליון שקל, אשר יירדו לטמיון אם היא תקרוס. כך עולה מבקשתה של הרשת להקפאת הליכים לחודשיים. התחייבויות הרשת עומדות על 112 מיליון שקל.
הרשת אומרת כי היא חברה מובילה בתחום האסתטיקה הרפואית, המתמחה בשני תחומים עיקריים: הסרת שיער בלייזר וניתוחים להסרת משקפי ראייה בלייזר. לחברה ותק של 25 שנים. בבקשה נטען כי רשת אמריקן הפכה לאחת מחמש החברות המובילות בתחום, המחזיקה בכ-10% מנתח שוק הסרת השיער בלייזר.
החברה פועלת ב-20 סניפים בפריסה ארצית רחבה, מבאר שבע ואשדוד בדרום ועד לטבריה, עפולה והקריות בצפון, ותחת מועסקים כ-300 עובדים מקצועיים. הרשת מדגישה כי מדובר בשוק הסרת השיער בלייזר, שבו לרוב הרווחיות גבוהה, כשההכנסות ממכירות בשנה מגיעו לכ-850 מיליון שקל.
נטען כי ההתקשרות עם הלקוחות מתבצעת בדרך של רכישת טיפולי הסרת שיער, בסכום ממוצע של כ-6,000 שקל ובתחום הסרת משקפי הראיה – טוענת הרשת כי שירתה מתחילת פעילותה בתחום כ-אלפי לקוחות, וכיום ישנם לקוחות אשר ושילמו עבור ביצוע ניתוח להסרת משקפיים שטרם בוצע ואחרים לאחר ניתוח הזכאים לביקורות.
לפיכך, הרשת מדגישה כי לאור הנסיבות שתוארו, לחברה התחייבויות רבות כלפי לקוחות, כאשר הכנסות החברה תלויות בהמשך מתן שירות ללקוחות, המשך פעילות החברה ושיקומה הוא בעל חשיבות רבה עבור לקוחותיה.
עוד נטען כי הבקשה לצו עיכוב הליכים מוגשת בדחיפות לאור בעיית התזרים הקשה שבה מצויה החברה, לרבות חוסר היכולת שלה לשלם את משכורות העובדים לחודש יולי 2024 - בסכום של 3.54 מיליון שקל, עלות מעסיק, כמו כן, יש חשש כי העובדים או נושים אחרים ינקטו בפעולות עצמאיות לגביית כספים במטרה לשפר את מצבם על חשבון נושים אחרים, דבר שיכול לפגוע בהיתכנות להסדר ולשיקום.
בנוסף, שיקים שהוציאה החברה עשויים להיחשב כמחוללים בהעדר כיסוי, מה שיגביל את חשבונה ויפגע ביכולת החברה לקדם הסדר חוב אפקטיבי ולשמר את פעילותה כעסק חי.
הבקשה הוגשה במסגרת תיקון 4, הבא להקל על חברות שנקלעו לקשיים בעקבות הקורונה ומאפשר מסלול מיוחד של הסדר בלא צו לפתיחת הליכים.
Comments