פרקליטות המדינה הגישה הבוקר לבית המשפט המחוזי בת"א כתב אישום נוסף נגד עו"ד הלל בבייב ושני עובדי משרדו באור יהודה, המונה 35 אישומים של הונאה ומרמה, בסך של למעלה מ-5 מיליון שקל.
הנאשמים עו"ד הלל בבייב ואפי צפאני מואשמים כל אחד לפי חלקו בביצוע עבירות של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות וניסיון לקבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות. הנאשם יעקב אטיאס מעורב באישום אחד של קבלת דבר במרמה.
בכתב האישום צויין, כי "סכומי הכסף הגבוהים שהתקבלו במרמה מהמתלוננים, לאורך זמן ובאופן שיטתי, באמצעות מספר מעורבים ועל בסיס מצגים כוזבים, גילם המבוגר של חלק מהמתלוננים וניצול מצבם האישי והרפואי של המתלוננים כולם, כל אלו מהווים נסיבות מחמירות לעבירות המרמה".
כזכור, נגד עו"ד בבייב, צפאני, אטיאס ושני נאשמים נוספים הוגש בשנת 2022 כתב אישום המונה 48 אישומים בעבירות מרמה דומות. המשפט בכתב האישום הראשון מתנהל ובבייב עצור עד תום ההליכים בגין תיק זה.
סך כספי המרמה על פי שני כתבי האישום מוערך בכ-12 מיליון שקל.
בהתאם לכתב האישום, שהגישו היום עורכות הדין ליטל קורן ונעמה גוטמן-זכאי מפרקליטות מחוז ת"א (פלילי), עו"ד בבייב היה בעליו של משרד עורכי דין באור יהודה, צפאני איש אדמיניסטרציה ואטיאס שליח.
במשך תקופה ארוכה, פעל עו"ד בבייב, לעתים יחד עם עו"ד לאה מלך ממשרדו ועם הנאשם צפאני, ובהזדמנות אחת עם הנאשם אטיאס, להונות לקוחות, תוך הצגת מצגים כוזבים והבטחות שווא. מבין לקוחות המשרד אותם הונו הנאשמים נמנים ניצולי שואה, אנשים בעלי נכות פיזית ונפשית, קשישים, חולים ואחרים.
הנאשמים, או מי מהם, נפגשו עם המתלוננים, הציגו בפניהם אנשים שהתחזו כנציגי חברות ביטוח שונות או כבעלי תפקידים רלוונטיים לשירות המשפטי המבוקש, ובתוך כך דרשו שכר טרחה מופקע ו/או הוצאות משפט בדויות, אותם קיבלו במרמה.
כמו כן, התחייב עו"ד בבייב לבצע פעולות משפטיות אותן לא היה בכוונתו לבצע וממילא לא ביצען. בעקבות הבטחות השווא והמצגים הכוזבים, קיבל עו"ד בבייב, לעתים יחד עם הנאשמים הנוספים, סך של 5,768,397 שקל, וניסו לקבל במרמה כ- 769,955 שקל.
Comentarios