top of page

חברת הבנייה גבעת שחמון בע"מ תשלם פיצוי של 850 אלף שקל לזוג שרכשו דופלקס



ביהמ"ש השלום בתל אביב קבע פיצוי משמעותי של 850 אלף שקל לבני זוג שרכשו דופלקס יוקרתי באילת, רק א שבפועל קיבלו אותו עם בריכה דולפת ושלל ליקויי בנייה.


בני הזוג, חתמו עם היזמית "גבעת שחמון בע"מ" בשנת 2010 על רכישת דירה בת שתי קומות עם נוף עוצר נשימה לים, אך בפועל קיבלו אותו עם בריכה דולפת וליקויי בנייה בדירתם וגם בדירות נוספות בפרויקט ב-2011. למרות שחתמו על מסמך ויתור עם החברה, הם הגישו תביעה בדצמבר 2018 בבקשה לפיצוי בגין נזקים בסך 937,200 ₪.


השופט גיא הימן דחה את טענת היזמית לפיה מסמך הוויתור פוטר אותם מכל אחריות. השופט הדגיש כי הרוכשים חתמו על כתב הוויתור בתנאי שבעיות שהבריכה תתוקן, תנאי שמעולם לא התקיים.


ממצאי המומחה שהוצגו בבית המשפט חיזקו עוד יותר את טענות הרוכשים, כאשר המומחה קבע כי הרוכשים זכאים לכ-66,000 ₪ בגין ההוצאות הכרוכות בתיקון הליקויים בדופלקס. זאת ועוד, המומחה הגיע למסקנה כי ערך הנכס ירד משמעותית עקב נזקי המים, והביא להפסד של כחצי מיליון שקל.


נציג החברה ציין כי: "מכרתי את הדירות במחיר נמוך מכיוון שמשך שנים רבות ניסיתי למכור דופלקסים בפרויקט ובגלל נזקי המים שנגרמו בפרויקט לא הצלחתי וכך הגעתי לעסקה שהיא עסקה של שש דירות שהייתי תקוע איתן במשך שנים. הדירות נמכרו כמקשה אחת, וזה לא רק דופלקסים זה שלושה פנטהאוזים ושלושה דופלקסים שנמכרו יחד לחברה שהסכימה לרכוש אותם".


במהלך ההליך שאל בא-כוח התובעים: "זאת אומרת, שאתה מסכים שמתווכים בעיר אילת באופן כללי מכירים את הפרויקט הזה וסימנו עליו איזשהו 'אות קין'". נציג-הנתבעת: "בהחלט מסכים אתך".


השופט אמר: "דבריו אלה של נציג הנתבעת לא מותירים, אפוא, כל מקום לספק בדבר ירידתו המשמעותית של ערך הדירות במיזם, לרבות זו של התובעים, בהשוואה לדירות במאפיינים זהים, שנמכרות היו ללא ליקי".


לסיום קבע השופט שהרוכשים יפוצו ב-40 אלף שקל עבור עוגמת הנפש שנגרמה להם, וחייב את הנתבעת לשלם לתובעים סך של 616,040 ש"ח. בצירוף הפרשים של הצמדה ושל ריבית לפי חוק פסיקת ריבית והצמדה, מיום-הגשתה של התביעה ועד היום עומד סך זה על 729,557 ש"ח. 


בנוסף תשלם הנתבעת לתובעים, סך של 31 אלף שקלים להוצאותיהם ועוד סך, כולל מע"מ, של 93,600 ש"ח לשכר טרחה של עורכי דין.

 



Comments


bottom of page