מתייחדים עם הקורבנות: כאב, תקווה ושליחות בבית משפט השלום בבת ים
- מגזין בית המשפט
- לפני 19 שעות
- זמן קריאה 2 דקות
עודכן: לפני 4 שעות

הבוקר, בלב ליבה של מערכת המשפט בעיר בת ים, התקיים טקס מרגש לציון יום הזיכרון לשואה ולגבורה. בבית משפט השלום נאספו שופטים, עורכי דין, עובדים ואורחים – ביניהם גם שופטים מבית הדין לעבודה – כדי להתייחד יחד עם זכר ששת המיליונים שנספו בשואה.

הטקס החל בשעה 09:45, בהתכנסות ברחבת הלובי של בית המשפט, מקום שבשגרה מהווה מרחב של צדק ודין, והבוקר הפך לחלל של זיכרון עמוק ונשמה יהודית כואבת. בשעה 10:00 נשמעה צפירה בת שתי דקות, שהחזירה את כולם לרגעים של דממה כבדה ומחשבה נוקבת – זכר למיליוני נשמות שנכחדו באכזריות שאין לה אח ורע.

מיד לאחר הצפירה, פתח אבי קמינסקי את הטקס בדברי פתיחה שבהם בירך את הנוכחים, והדגיש את חשיבות ההתכנסות ביום זה ואת האחריות המוסרית לזכור את זוועות העבר. תפילת "יזכור" נאמרה בקול שקט ומכובד מפי גד גפני, ונגעה בלבבות הנוכחים. לאחר מכן הקריאה השופטת הדסה יהלום קטע טקסט מרגש שהאיר את זיכרון השואה מזווית אישית וערכית.

בהמשך נשא השופט אלעד שביון את תפילת הקדיש – רגע עוצמתי שבו נשמעו מילות האבל היהודיות העתיקות, שיצרו חיבור בין עבר, הווה ותקווה. הטקס נמשך בקטע קריאה נוסף שהועבר על ידי ספיר גולן, אשר העניקה לו גוון רגשי ואנושי במיוחד. בהמשך, איילת אמסלם השמיעה שיר זיכרון בעוצמה וברגש, אשר נגע בלב כל הנוכחים והעמיק את רגעי ההשתתפות, והוסיף מימד של עומק לתחושת ההתייחדות.

לקראת סיום, נשא השופט יוסף רחמים את תפילת "אל מלא רחמים", שנאמרה בקול עמוק ומלא חמלה. בדברי הסיום חזר אבי קמינסקי, והדגיש את חשיבות ההמשכיות והמחויבות לדור הבא – לא רק לזכור, אלא גם לספר, ללמד ולהזהיר, כדי שמה שאירע – לא יישכח ולא יחזור. דבריו נחתמו בתחושת שליחות עמוקה, שעברה בין הנוכחים.

את הטקס חתמה שירת "התקווה", שנישאה מפי הקהל כולו, ועטפה את הבוקר באווירה של אחדות, עמידה וגאווה לאומית. בסיום, התקיימה פינת זיכרון מיוחדת, שבה הדליקו המשתתפים נרות נשמה לזכר הנספים – פעולה שקטה אך רבת משמעות, שנעשתה מתוך תחושת שליחות עמוקה להנציח את אלו שלא זכו לראות את תקומת העם היהודי.

הטקס נחתם בשירת "התקווה"
הטקס נערך בנוכחות שופטים רבים, ביניהם: השופט כאמל אבו קאעוד, השופטת רוית צדיק, השופטת שרון אלקיים, השופטת דפנה חסון זכריה, השופטת מרב חבקין, השופטת סימה קרמר, השופטת יפית מזרחי לוי, השופטת ציפורה משה, השופט עופר נהרי, השופטת אירית הרמל, השופטת קליימן מירב, וכן שופטים נוספים מבית משפט השלום ושופטים מבית הדין לעבודה. לצידם עמדו עובדי מערכת המשפט, אנשי מנהלה ואורחים שהגיעו לחלוק כבוד.
כך הסתיים טקס יום הזיכרון בבית משפט השלום בבת ים – בצניעות, בהוד ובתחושת אחריות לדורות הבאים. הטקס כולו נישא באווירה של כבוד, צניעות ורגש, והיווה תזכורת לכך שהזיכרון אינו שייך רק לעבר – הוא אחריותו של ההווה ותקוותו של העתיד.
Bình luận