top of page

נלחם בעזה – וניצח בבית המשפט: הלום קרב זכה למחיקת חובות של מיליון ש"ח

  • תמונת הסופר/ת: מגזין בית המשפט
    מגזין בית המשפט
  • 23 באפר׳
  • זמן קריאה 2 דקות

עודכן: 28 באפר׳

בית משפט השלום בראשון לציון קיבל לאחרונה בקשה יוצאת דופן של חייל מילואים, אשר ביקש למחוק את חובותיו הכלכליים בשל נכות נפשית מתמשכת שנגרמה לו במהלך שירותו הצבאי. השופטת קרין וישינסקי (בצילום), לאחר לימוד מעמיק ויסודי של התיק, קבעה כי יוענק ללוחם הפטר לאלתר מהחובות, תוך הכרה בנסיבותיו החריגות ובתרומתו המתמשכת למדינה.


השופטת וישינסקי, אשר ידועה בקרב הקהילה המשפטית כמי שמנהלת את תיקיה בקפדנות ובאחריות, הדגישה בפסק דין מנומק כי מדובר במי ששירת כלוחם הנדסה קרבית, השתתף באינספור מבצעים צבאיים, ולחם אף במסגרת מלחמת "חרבות ברזל" במשך למעלה מ־300 ימים – כל זאת, תוך התמודדות רציפה עם השלכות הלם קרב.


בבקשה שהוגשה תיאר החייל, אביחי לוי, את מצבו הקשה – לרבות סיוטים, קשיים בתפקוד יום־יומי, חוסר יכולת להתמיד בעבודה ומצוקה כלכלית חמורה. לדבריו, מקור הטראומה טמון בשירותו, בו היה עד למראות קשים ואיבד חברים קרובים, ואף נדרש לפנות גופות – חוויות שהותירו בו חותם נפשי עמוק.


לוי ציין כי לא הצליח להשתלב מחדש במעגל העבודה מאז שחרורו, וכי חובותיו תפחו בשל חוסר יכולתו לתפקד ולנהל אורח חיים נורמטיבי. על אף שההליך הנוכחי בעניינו הינו שני במספר – הראשון בוטל לפני כחמש שנים – הפעם מצאה השופטת כי אין מדובר בהתנהלות חסרת תום לב, אלא בתוצאה ישירה של מצבו הרפואי.


תחילה ביקשה המדינה להחיל עליו תוכנית תשלומים בת שלוש שנים, אולם לאחר עיון בפרטי המקרה והתגובה מטעם החייב, שונתה ההמלצה ונקבע כי יש להעניק לו הפטר מיידי. השופטת וישינסקי ציינה כי מדובר באדם המוכר כנכה צה"ל בדרגת נכות של 50% עם אובדן כושר עבודה מלא, וכי הוא תלוי בתמיכת המדינה למחייתו.


עוד הוסיפה השופטת כי אין להתעלם ממסירותו הרבה של לוי, אשר המשיך להתנדב לשירות מילואים גם לאחר שחרורו, ואף לקח חלק פעיל במערכה האחרונה, תוך מסירות יוצאת דופן. בית המשפט הדגיש כי מחיקת החובות אינה בבחינת מתן פרס, אלא הכרה בחוב המוסרי של החברה כלפי לוחמיה הפגועים.


לסיכום, נקבע בפסק דין מנומק היטב, כי לוי יופטר מכלל חובותיו באופן מיידי. השופטת קרין וישינסקי, אשר ניגשה לתיק ברצינות רבה ונתנה דעתה לכלל הנתונים הקונקרטיים, הבהירה כי החלטתה נובעת לא רק מהנסיבות האישיות, אלא גם מתוך רצון להעביר מסר ערכי רחב: כי מדינה השולחת את חייליה לקרב – מחויבת גם לשקם את אלו ששבו ממנו מצולקים.

תגובות


bottom of page