מאחורי הצלחת במסעדת דיקסי: תביעה במאות אלפי שקלים חושפת טענות על תנאי העסקה
- מגזין בית המשפט
- לפני 4 ימים
- זמן קריאה 2 דקות
עודכן: לפני יומיים

בית הדין האזורי לעבודה בתל אביב דן בימים אלה בתביעה שהגיש אחמד נאימר, טבח ותיק אשר הועסק במשך קרוב לשמונה שנים במסעדת "דיקסי גריל בר" המפורסמת. התביעה עוסקת בשורה של רכיבי שכר וזכויות סוציאליות שלטענתו לא שולמו לו כנדרש במהלך תקופת העסקתו. ההליך מתנהל בפני השופטת יפית מזרחי לוי (בצילום).
לפי כתב התביעה, נאימר החל את עבודתו ביולי 2016 וסיים את עבודתו בתחילת 2024. במהלך תקופה זו, כך נטען, עבד שישה ימים בשבוע, לעיתים בשעות ממושכות, אך לא זכה לתגמול מלא בעבור שעות נוספות, דמי חגים, פדיון ימי חופשה, פיצויי פיטורים והפרשות לפנסיה. בנוסף נטען כי תלושי השכר שהונפקו לו אינם משקפים את שעות עבודתו בפועל.
עוד נטען, כי הנהלת המסעדה נהגה לשנות את דוחות הנוכחות של העובד לצורך הקטנת בסיס השכר והיקף הזכויות. לדברי נאימר, כאשר התריע על הפערים בפני מנהליו, לא נענה, והדבר הוביל להתפטרותו, שלטענתו מזכה אותו בפיצויי פיטורים לפי החוק. סכום התביעה הכולל שהוגש לבית הדין עומד על 193,390 ש"ח.
המסעדה, מנגד, טענה בכתב ההגנה כי מדובר בתביעה שנועדה להשיג יתרון כספי פסול, וכי כל זכויותיו של העובד שולמו לו במלואן לאורך השנים. לטענתה, אין כל בסיס לחלק ניכר מהטענות, ותלושי השכר ודוחות הנוכחות שהוצגו בתביעה אינם מייצגים את מה שהתרחש בפועל.
עם זאת, בכתב ההגנה לא נמסרה התייחסות פרטנית לפערים הנטענים בדוחות הנוכחות, והנתבעת הסתפקה באמירה כללית לפיה כל פעולותיה בוצעו על פי דין ובתום לב. השופטת מזרחי לוי צפויה להכריע בשאלה האם יש לראות בנתונים שהוצגו על ידי התובע תשתית מספקת לביסוס טענותיו.
עוד נטען על ידי המסעדה כי נאימר הסתיר במהלך תקופת העסקתו את מעמדו כעובד זר, עניין שלטענתה משליך על זכויותיו הסוציאליות. המסעדה הכחישה את רוב רכיבי התביעה, וטענה כי מדובר במהלך לחץ שנועד להביא להסדר שאינו מבוסס על זכאות משפטית.
על אף הטענות ההגנתיות, העובדה שהתובע עבד במקום במשך כמעט שמונה שנים ברציפות, ולדבריו נאלץ לעזוב רק לאחר שנקלע למבוי סתום מול הנהלת המסעדה, מציבה שאלות מהותיות באשר להתנהלותה של אחת המסעדות הוותיקות והמוכרות בענף הקולינריה הישראלי.
Comments