top of page

נטל סכין ודקר שוב ושוב: טקס הפרשת החלה הסתיים ברצח – 28 שנות מאסר נגזרו על הנאשם

  • תמונת הסופר/ת: מגזין בית המשפט
    מגזין בית המשפט
  • 9 באפר׳
  • זמן קריאה 2 דקות

מאת: שלמה בוצ'צ'ו

בית המשפט המחוזי בבאר שבע גזר לאחרונה 28 שנות מאסר על אשר אבוחצירה, לאחר שהורשע ברצח בת זוגו בביתם, במעשה אלים וקיצוני שבוצע על רקע סירובו להיענות לבקשתה לעזוב את הבית לצורך טקס דתי.


פסק הדין ניתן בהרכב השופטת פאני גילת כהן, לאחר שהנאשם הודה בעובדות כתב האישום המתוקן, במסגרת הליך גישור. על פי האישום שבו הודה, ביקשה המנוחה לקיים טקס "הפרשת חלה" בליל שבת סמוך לפרוץ הלחימה בעזה, עבור חתנה וחיילי צה"ל. מדובר היה באירוע נשי פרטי אליו ביקשה כי לא ייכנס. הנאשם סירב, ובמהלך השהות המשותפת בבית, גמלה בליבו ההחלטה לרצוח את המנוחה.


הנאשם נטל שני סכינים, ודקר את בת זוגו פעמים רבות בפלג גופה העליון. לאחר מכן נמלט מן הזירה ונעצר בהמשך. כתב האישום מדגיש את ריבוי הדקירות ואזורי הפגיעה בגוף, כראיה ברורה. במסגרת הטיעונים לעונש, ביקשה המדינה להשית על הנאשם עונש של מאסר עולם, והדגישה כי המעשה משקף "פגיעה חמורה בערכים החברתיים והאנושיים הבסיסיים ביותר".


בית המשפט עמד בהכרעתו על מכלול השיקולים הנורמטיביים, וציין כי: "זולת ערך קדושת החיים ושלמות הגוף והנפש, שנפגע כתוצאה ממעשי הנאשם, מצעם ביצוע עבירת הרצח – קורבן הרצח הייתה בת זוגו, אשר ככזו זכאית להגנה על כבודה, חירותה ושלום גופה וחייה, בוודאי בתוככי ביתה". עוד נקבע כי "נוכח הקִרבה ומערכת היחסים הזוגית, פגע הנאשם גם בערכים של שלמות התא המשפחתי, האמון הביתי וההגנה הראויה בזירה האינטימית ביותר – הבית".


השופטים פאני גילת כהן, גילת שלו ואיתי ברסלר-גונן הדגישו בהכרעתם את ההקשר המגדרי-חברתי של המעשה: "רבות נכתב בפסיקה אודות חומרתן של עבירות האלימות כלפי נשים בכלל, כשבראשן – במדרג החומרה – עומדת עבירת הרצח של נשים בידי בני זוגן. חרף הקדמה המסוימת בתחומים שונים לעבר שוויון מגדרי, תופעה כאובה זו נותרה בעינה ולעתים אף מתרחבת. תופעה זו מהדהדת ככישלון חברתי מתמשך".


השופטים דחו מכל וכל את ניסיונות ההגנה להצדיק או לרכך את נסיבות המקרה, תוך שקבעו: "הנאשם שלל מבת זוגו את הזכות הבסיסית ביותר – הזכות לחיים. הוא עשה כן בידיים שלו, במודעות מלאה, באמצעות כלי קטלני, וחדל ממעשיו רק לאחר שנטל את חייה. אין מדובר בהתפרצות רגעית, אלא בהחלטה רצונית ממוקדת, שהביאה לתוצאה בלתי הפיכה".


בהתאם לכך, הושת על הנאשם עונש של 28 שנות מאסר בפועל, מאסר על תנאי ופיצוי בסך 258 אלף ש"ח לילדיה של המנוחה. בית המשפט עמד על כך שהעונש מבטא את "הוקעת החברה את מעשה הרצח האכזרי, ובפרט כאשר הוא מבוצע כלפי בת זוג חסרת מגן, בין כתלי הבית, תחת מסווה של שגרת חיים".


לאחר מתן גזר הדין, נמסרה תגובה מטעם נציגת משפחתה של המנוחה, אשר ייצגה את ילדיה מטעם המדינה, ולפיה: "עבור המשפחה אין נחמה על האובדן הקשה, בפרט בנסיבות כה אכזריות, שבהן האישה סמכה על בן זוגה וטיפלה בו לאורך השנים. עם זאת, אנו מברכים על קביעתו של בית המשפט, אשר מבטאת את עמדת החברה כי נטילת חיי אדם, ובפרט של אישה בידי בן זוגה, היא מעשה שאין להשלים עמו בשום אופן".

Comments


bottom of page