top of page

גן הזוועות: בעלת הגן נשלחה לשנת מאסר, הסייעות קיבלו עד 16 חודשי מאסר

בבית משפט השלום בתל אביב נגזרו הבוקר (חמישי) עונשים על ארבעה אנשי צוות שעבדו בגן ילדים בחולון, כארבע וחצי שנים לאחר שנחשפו מעשי האלימות החמורים כלפי הילדים בגן. מדובר במקרה שזעזע את הורי הילדים ואת הציבור הרחב, לאחר שהעדויות והראיות הצביעו על התנהגות פוגענית מצד הצוות החינוכי, שנחשף בזכות מצלמות אבטחה ועדויות של הורים. ההורים התייצבו בבית המשפט לשמוע את גזר הדין מפי השופטת רונית פוזננסקי כץ (בצילום), אשר ציינה כי מדובר בעבירות חמורות במיוחד בכל הנוגע לפגיעה בקטינים.


על פי כתב האישום שהוגש נגד ארבע הנאשמות, בעלת הגן סיגל אדהמי ושלוש סייעות נוספות, נחשפו פרטים חמורים בנוגע להכאה, צעקות ויחס משפיל כלפי הפעוטות, בני שנתיים עד ארבע. במהלך החקירה התברר כי החינוך האלים נמשך במשך תקופה לא מבוטלת, וההורים החלו לחשוד רק כאשר הבחינו בשינויים בהתנהגות ילדיהם ובסימני חבלות שצצו ללא הסבר מספק.


במהלך הדיון המשפטי טענה הפרקליטות כי המעשים שתועדו היו חמורים ועקביים, והצביעו על יד מכוונת מצד אנשי הצוות. מנגד, הסנגורים ביקשו להדגיש כי חלק מההתנהגויות שתועדו נבעו ממצבי לחץ יוצאי דופן בגן, וכי לא היה מדובר בתכנון מוקדם. עם זאת, הסנגורים הודו שהמרות שבה נקטה בעלת הגן, לצד מעורבות הסייעות, חרגה משמעותית מהאופן המקובל והמותר בגני ילדים.


בתום הדיונים החליט בית המשפט להרשיע את הארבעה בעבירות של תקיפת קטין והתעללות בקטין או חסר ישע. על סיגל אדהמי, בעלת הגן, נגזרו שנת מאסר בפועל וקנס בסך 3,000 שקלים לכל אחד מחמשת הילדים שנפגעו. שלוש הסייעות הנוספות הורשעו אף הן בעבירות דומות: ורד אברהם נדונה ל-12 חודשי מאסר, לבנת אונגר לשנתיים מאסר, ויפית אשר ל-16 חודשי מאסר. השופטת רונית פוזננסקי כץ הדגישה בהקשר זה את חומרת המעשים ואת הצורך להגן על שלומם של הילדים במסגרות חינוכיות.


בנוסף לעונשי המאסר, חייב בית המשפט את הגננות לפצות כל ילד שנפגע מן האירועים בסכום של כשלושת אלפים שקלים, כהכרה בנזק הרגשי והפיזי שנגרם להם. מדובר בפיצוי שנועד להבהיר כי מערכת המשפט רואה בחומרה רבה את העבירות שבוצעו, במיוחד כשמדובר בקטינים המצויים תחת אחריות החינוך וההשגחה של הצוות הבוגר.


המשפחות שנכחו באולם הביעו תחושת הקלה לנוכח העונשים שהוטלו על האחראיות למעשי האלימות. חלק מההורים ציינו כי גם אם העונשים אינם מוחקים את הטראומה שעברו ילדיהם, הרי שהם מהווים צעד חשוב לשיקומם ומסר לכך שלא תהיה סבלנות לפגיעה בקטינים. מנגד, הסנגורים של הגננות מסרו כי בכוונתם לשקול הגשת ערעור, בטענה שהלחצים הרגשיים והעומס בגן לא זכו להתחשבות מספקת בפסק הדין.


בכך נחתם אחד מתיקי האלימות הבולטים של השנים האחרונות, אשר העלה לדיון ציבורי את הצורך בבקרה הדוקה יותר על התנהלות גני הילדים בישראל. השופטת רונית פוזננסקי כץ ציינה כי מערכת המשפט תמשיך לפעול בנחישות נגד מקרים של פגיעה בקטינים, וקראה להורים ולרשויות להמשיך לפקח על המתרחש במסגרות החינוך על מנת למנוע מעשי אלימות נוספים בעתיד.

 

Comments


bottom of page