top of page

ביהמ"ש: רשת סטימצקי תשלם 320,000 ש"ח בשל הטעיית צרכנים במחירי מבצע

  • תמונת הסופר/ת: מגזין בית המשפט
    מגזין בית המשפט
  • 3 במרץ
  • זמן קריאה 2 דקות

בית המשפט המחוזי בתל אביב דחה לאחרונה תובענה ייצוגית שהוגשה נגד רשת חנויות הספרים סטימצקי, אך אישר הסכם הסתלקות מתוגמל בין הצדדים. פסק הדין ניתן בפני השופט אילן דפדי (בצילום), אשר קבע כי הרשת תשנה את מדיניות הצגת מחירי המבצעים באתר האינטרנט שלה, ותעניק פיצוי לצרכנים. 

 

המבקש, טען כי סטימצקי הציגה באתרה מחירי מוצרים באופן מטעה, תוך הפרת חוק הגנת הצרכן והנחיות הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן. לטענתו, החברה פרסמה הנחות שהוצגו כזמניות, אך בפועל היו מחירים קבועים, דבר שיצר אשליה של דחיפות לרכישה. סטימצקי מצידה הכחישה את הטענות וטענה כי מחירי המבצעים שלה נקבעים בהתאם לנהוג בשוק הספרים, וכי כל ההנחות מוצגות בצורה שקופה. 

 

השופט אילן דפדי בחן את טענות הצדדים וציין כי שיטת הצגת המחירים עלולה להטעות את הצרכן לחשוב שמדובר במבצע מוגבל בזמן. עם זאת, לא היה בכך כדי להצדיק ניהול הליך ייצוגי מלא, ולכן אושר הסכם הסתלקות שבמסגרתו התחייבה סטימצקי לשנות את דרך הצגת מחירי המבצע באתרה, ולהעניק שוברי הנחה ללקוחות הרוכשים באתר, בשווי כולל של כ-320,000 שקל. 

 

עוד ציין השופט כי ההסדר משיג תועלת ממשית לציבור, שכן הוא ימנע מצרכנים לקבל החלטות רכישה תחת מידע שעלול להיות מטעה. כמו כן, נקבע כי המבקש יקבל גמול בסך 17,850 שקל, ועורך דינו יקבל שכר טרחה בסך 82,150 שקל, זאת בהתחשב בתרומתם להסדרת נושא הצגת המחירים באתר. 

 

בית המשפט הבהיר כי ההסתלקות אינה מהווה הכרעה באשר לחוקיות פעילותה של סטימצקי, אלא מהווה פתרון ראוי בהתחשב בהסכמות הצדדים. השופט דפדי ציין כי "ביישום המתווה המוצע יש כדי להשיג את מטרת הבקשה, למנוע הטעיה צרכנית ולשפר את שקיפות המחירים המוצגים באתר". 

 

ההחלטה מדגישה את חשיבות הפיקוח על אופן הצגת מחירים והנחות באתרי מסחר אלקטרוני, ואת חובתם של העוסקים להבטיח כי מבצעי הנחות יוצגו באופן שאינו עלול להטעות את הצרכן. פסק הדין משמש כתמרור אזהרה לעסקים בתחום, ומחזק את הצורך בהגנה על זכויות הצרכנים בשוק המקוון.

Коментарі


bottom of page