top of page

פרקליטים רוצים ללבוש גלימת שופט? תעברו תקופת צינון של 3 שנים קודם 

  • תמונת הסופר/ת: מגזין בית המשפט
    מגזין בית המשפט
  • 6 בפבר׳
  • זמן קריאה 1 דקות

הצעת חוק חדשה, המתוכננת לעלות לדיון בוועדת השרים ביום ראשון הקרוב, שואפת לקבוע תקופת צינון בת שלוש שנים עבור פרקליטים שמילאו תפקיד כתובעים מטעם המדינה, לפני שיוכלו להתמנות לתפקידי שיפוט או רישום בבית המשפט. 

 

הצעת החוק, שגובשה ביוזמת ח"כ חנוך מילביצקי (הליכוד), מבקשת למנוע מצב שבו פרקליטים שמילאו תפקיד כתובעים ציבוריים מתמנים באופן מיידי לשיפוט, ובכך לאפשר להם תקופת הפרדה שבה יעסקו בתחומים משפטיים אחרים לפני כניסתם למערכת השיפוטית. לפי דברי ההסבר להצעה, מטרתה היא למנוע חשש להטיה אינטואיטיבית לטובת עמדות המדינה ולאפשר לשופטים לפתח ראייה משפטית רחבה ומאוזנת יותר. 

 

ההצעה חלה על פרקליטים ששירתו בתפקידים שונים בפרקליטות המדינה, בפרקליטויות המחוזיות וכן על תובעים מטעם רשויות ציבוריות שונות. התומכים ביוזמה טוענים כי גיוון מקצועי בקרב המועמדים לשיפוט יתרום לאיזון פסיקתי וישפר את אמון הציבור במערכת המשפט. 

 

עם זאת, גורם בכיר במשרד המשפטים מסר כי שר המשפטים, יריב לוין, אינו ממהר לקדם את ההצעה ומעדיף לדחות את העלאתה בשלב זה. הסיבה המרכזית, לדבריו, היא שהשר מעוניין להתמקד תחילה בשינוי הרכב הוועדה לבחירת שופטים, ולא לפתוח חזיתות נוספות מול מערכת המשפט בשלב הנוכחי. 

 

גורמים משפטיים אחרים סבורים כי מהלך כזה עלול לפגוע באיכות המועמדים לשיפוט, מאחר שפרקליטים בכירים רבים עלולים להימנע ממעבר לשיפוט אם יידרשו להמתין שלוש שנים בטרם יוכלו להגיש מועמדות. אחרים טוענים כי יש לשקול תקופת צינון קצרה יותר או להחיל אותה באופן מדורג. 

 

למרות חילוקי הדעות, ח"כ מילביצקי דוחף להביא את ההצעה לדיון מהיר ולהעלותה להצבעה בקרוב. נכון לעכשיו, לא התקבלה תגובה רשמית מצד שר המשפטים או מצד יוזם ההצעה. צילום: לע"מ

1 Comment


ההיסטוריון
Feb 08

סוף כל סוף, מישהו מתחיל להבין את המציאות.

הראשונים שיש להכיל עליהם את החוק, ולא פחות מ- 5 שנות צינון, הם פרקליט המדינה ויועמ"ש הממשלה. בגלל העדר המגבלה הזו, הפכה מערכת אכיפת החוק לזרוע הביצועית של מערכת המשפט בישראל.

שימו לב, שבית המשפט העליון מכריח את הפרקליטות להסכים לכל גחמה מחורפנת שלו, והם כמובן מסכימים, כי הם נתונים להחלטת השופטים, לבחירתם כשופטים בעתיד.

די לשחיתות במערכת אכיפת החוק.

Like
bottom of page