בית המשפט המחוזי מרכז-לוד גזר 14 חודשי מאסר בפועל על שמעון פרץ, ששימש כחשב בנציגויות חברת "אל על" בחו"ל, והורשע על פי הודאתו במסגרת הסדר טיעון, לאחר שניצל את מעמדו וגנב מאות אלפי שקלים. בנוסף, הוטל עליו קנס בסך 230,000 ש"ח ומאסר על תנאי של 12 חודשים.
במסגרת הסדר הטיעון, הגישו עורכי הדין כהן ונהון מהמחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה כתב אישום מתוקן, בו הודה פרץ והורשע בעבירות של גניבה בידי עובד, רישום כוזב במסמכי תאגיד, מרמה והפרת אמונים בתאגיד ועבירות מס. מכתב האישום עולה כי בין השנים 2013-2007, בעודו משמש כחשב בנציגויות "אל על" ברומניה ובפולין, גנב פרץ באופן שיטתי ומתוכנן סכומי כסף משמעותיים. מעשיו בוצעו בין היתר באמצעות נטילת כספים ממכירת כרטיסי טיסה, גניבת כספים מהחשבון של החברה לחשבון פרטי, וכן שימוש בטענות כוזבות בדבר ביטולי טיסות.
במהלך הדיונים טענו נציגי הפרקליטות כי מדובר בפרשה חמורה בה ניצל פרץ את שליטתו בכספי החברה לצורך הפקת רווח אישי, תוך גרימת נזק כספי של מאות אלפי שקלים. מאידך, טענת ההגנה התמקדה בנסיבותיו האישיות של פרץ, שכללו גילו המבוגר (74), מצבו הבריאותי המורכב והעובדה כי שילם חלק ניכר מהסכום שנגנב.
בגזר הדין ציינה השופטת דנה מרשק מרום כי "התנהלותו המתוארת של הנאשם מלמדת על תכנון קפדני ופעילות מרמתית לאורך שנים, בעודו בתפקיד בכיר של חשב, כשהנגישות לכספים ולספרי החברה מצויה במהות תפקידו והוא ניצל את האמון שניתן בו, תוך הפעלת עובדים אחרים בחברה". עוד הדגישה השופטת כי "הנאשם היה הדומיננטי במעשי הגניבה, המושך בחוטים והנהנה מהכספים שנגנבו, כאשר המניע למעשיו היה בצע כסף".
בית המשפט שקל את מצבו הרפואי והגיל המבוגר של פרץ, אך קבע כי העבירות בהן הורשע מחייבות ענישה מרתיעה ומשמעותית. לצד עונשו של פרץ, הורשעה גם לאה מלכה ויצמן, ששימשה כמנהלת נציגות "אל על" ברומניה, בעבירות של סיוע לגניבה, ונגזרו עליה 8 חודשי מאסר בדרך של עבודות שירות, מאסר על תנאי וקנס בסך 230,000 ש"ח. בנוסף, הרי אריה ליבושור, שהורשע בקבלת דבר בתחבולה והפרת אמונים, נידון ל-4 חודשי עבודות שירות, מאסר על תנאי וקנס בסך 14,000 ש"ח.
הפרשה נחשפה בעקבות חקירה שניהלה היחידה הארצית לאכיפה כלכלית (יאל"כ) בלהב 433, בשיתוף חקירות מס הכנסה תל אביב ברשות המיסים, ובליווי המחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה.
Comments