top of page

דלק נגד איוונטים: "שלמה ארצי, ריטה ועידן רייכל עזבו את זאפה ומסרבים לפתוח הופעות"


דלק ישראל הגישה תביעה נגד חברת איוונטים, שותפתה במיזם המופעים זאפה ניוקו. במסגרת התביעה, דורשת דלק ישראל מבית המשפט המחוזי בתל אביב להורות על מניעת דילול חלקה במיזם המשותף, למנות רואה חשבון לבדיקת התנהלות החברה, ולהגדיר מנגנון להפרדה בין הצדדים.


איוונטים, חברת כרטיסים בבעלות גרמנית. זאפה ניוקו נמצאת בבעלותה (51%), בעוד דלק ישראל מחזיקה ב-30% וזאפה ב-19%. זאפה ניוקו, שהוקמה בסוף 2023, מתמקדת בהפעלת מתחמי מוזיקה ובידור. לטענת דלק ישראל, החברה מנוהלת בשליטה משותפת שלה ושל איוונטים, כאשר כל ההחלטות מתקבלות במשותף על ידי שתי השותפות.


דלק ישראל טוענת כי זמן קצר לאחר תחילת הפעילות, נחשפה להתנהלות בלתי שקופה מצד איוונטים ולליקויים מהותיים בניהול החברה. לטענתה, איוונטים אינה מעבירה את הכספים המגיעים לחברה המשותפת במועד, והדירקטורים מטעם איוונטים מסרבים לבקשות לעיון במידע, כמו גם למינוי רואה חשבון שיבדוק את פעילות החברה ויבחן אם נותרו ברשותה כספים המגיעים למיזם המשותף.


דלק ישראל מוסיפה וטוענת כי הדירקטור מטעם איוונטים, עמי פיינשטיין, שכיהן עד לאחרונה כמנכ"ל החברה, מנהל אותה באופן כושל מהיסוד. לטענתה, הוא יוצר עימותים עם אמנים שמסרבים לשתף פעולה עם החברה בשל התנהלותו, מסתכסך עם ספקים, ופוגע בהסכמות שהושגו לטובת קידום פעילות החברה.


לדוגמה, טוענת דלק ישראל כי הזמרת קרן פלס עברה לשתף פעולה עם המתחרה טיקט מאסטר. עוד נמסר כי קובי פרץ וליאור נרקיס, שהיו אמורים לקבל מקדמות מאיוונטים, נאלצו "להתחנן" על מנת לקבל תשלום, ובעקבות כך הפסיקו להופיע בזאפה ופתחו מופעים גדולים עם קופות ת"א. בנוסף, אמנים כמו התקווה 6, רמי קליינשטיין, ריטה, אמיר דדון, עידן רייכל, ברי סחרוף, עקיבא, תיסלם, אתניקס וטיפקס, שהופיעו בלעדית בזאפה, עברו להופיע אצל המתחרים.


דלק ישראל מציינת גם כי אמנים מובילים כגון שלמה ארצי, אביב גפן, שירי מימון, ליאור נרקיס, משה פרץ וקובי פרץ נטשו את החברה ו"אינם מוכנים לפתוח הופעות כלל". בנוסף, לטענתה, גם סטנדאפיסטים בכירים שהיו מופיעים בעבר במועדוני זאפה נמנעים כעת מלהופיע בהם.


לטענת דלק ישראל, במהלך השנה האחרונה לא התקיימו כלל הופעות של זאפה בהיכל נוקיה, בעוד שהמתחרה, קופות ת"א, ערכה במקום כ-50 הופעות באותה תקופה. "זו הידרדרות חסרת תקדים", הם אומרים, תוך ציון ש"השארת מועדוני החברה ריקים ללא הופעות ואי-השתתפות החברה באתרים מרכזיים פוגעת באופן חמור בחברה וגורמת לה לנזקים משמעותיים".


בתביעה טוענת דלק ישראל כי היחסים עם איוונטים הגיעו למבוי סתום ומאשימה אותה בנקיטת פעולות חד-צדדיות שמטרתן לשלול ממנה את זכויותיה, תוך הפרה של ההסכמים בין הצדדים. לטענתה, "איוונטים מתעלמת מההסכמים הכתובים, מקבלת החלטות על דעת עצמה, מכנסת ישיבות ללא תאום, ממציאה החלטות של ישיבות דירקטוריון שלא התקיימו מעולם, ומבטלת באקט חד צדדי את הסכם ההצבעה שהוא חלק מההסכמים מכוחם הוקמה החברה, רק מפני שהוראותיו אינן מתיישבות עם תוכניתה לנווט את הספינה לפי דעתה שלה".


בשבוע שעבר הגישה דלק ישראל בקשה לסעד זמני ללא הליך עיקרי, והשופט אריאל צימרמן (בצילום) הפנה אותה להגיש תביעה עיקרית. אתמול, הגישה דלק את התביעה שתתנהל כעת במחלקה הכלכלית של בית המשפט המחוזי בתל אביב.


איוונטים ישראל נמסר:

"מדובר בתביעה מופרכת ושקרית מיסודה, שנועדה לטשטש את מה שברור לכל בר דעת - דלק פועלת בניגוד לטובת החברה שבמניותיה היא מחזיקה, במטרה זדונית, אך גם שקופה, להביאה לכדי קריסה על מנת שבבוא העת תוכל לרכוש את השליטה בה בנזיד עדשים. איוונטים, אשר השקיעה סכומי עתק בזאפה בתקופת הקורונה והמלחמה, מחוייבת להמשך הפעילות של המועדון שהישראלים אוהבים. להערכתנו, גם הפעם, ידחה בית המשפט את הטענות חסרות הבסיס של דלק".

Comentarios


bottom of page