בית הספר תיכון צייטלין, מוסד חינוכי ממלכתי-דתי ותיק בתל אביב, צפוי לסגור את שעריו במיקומו הנוכחי בשנת הלימודים הבאה. ההחלטה, שהתקבלה על ידי עיריית תל אביב, מעוררת תדהמה בקרב ההורים והעובדים במוסד, ומביאה לעתירה מנהלית דחופה שהוגשה לשופט קובי ורדי (בצילום) מבית המשפט המחוזי בתל אביב.
במרכז העתירה עומדת הבקשה לבטל את החלטת העירייה להעביר את בית הספר ממיקומו ההיסטורי ברחוב צייטלין 22 בלב העיר אל רחוב שושנה פרסיץ - גלילות. לטענת העירייה ההחלטה נובעת ממצוקת מקום בבתי ספר.
העתירה הוגשה על ידי שבעה עותרים, הורי בית הספר ונציגות ההורים, תושבי תל אביב, שטוענים כי ההחלטה פוגעת בזכויות יסוד של קהילה שלמה. לטענת העותרים, מדובר בהפרת עקרון השוויון ובפגיעה חמורה בזכות לחינוך, חופש הדת והפולחן, ובזכויות אדם מוגנות אחרות. העותרים, דורשים להורות על המשך פעילות בית הספר במיקומו הנוכחי.
הסיבה למעבר, לפי העירייה, היא מצוקה גדולה בבתי הספר על-יסודיים במרכז העיר. במפגש שנערך עם מנהל החינוך בעירייה הובהר להנהלת בית הספר כי בשנה הקרובה תתבצע העברה למבנה חדש ברחוב שושנה פרסיץ, ובמקום תיבנה כיתת לימוד חדשה לבני המגזר הממלכתי.
תיכון צייטלין נוסד בשנת 1950 והפך למוסד חינוכי בולט בתל אביב, בו לומדים מאות תלמידות ותלמידים. בין בוגרי בית הספר נמנים אנשי ציבור בולטים כמו נשיא המדינה יצחק הרצוג, השופט יצחק עמית ואלוף (במיל') שלמה ינאי. במהלך השנים, עלו טענות על אפליה בין תלמידים ממוצא אשכנזי ומזרחי, אך משרד החינוך קבע כי לא הייתה מדיניות אפליה רשמית במוסד.
ממצאים מדאיגים:
אך לצד ההסברים העירוניים, העותרים לא יכולים להתעלם ממידע נוסף שהעלה חשש כבד בנוגע להחלטת העירייה: "גרוע מכך", מבדיקה שערכו העותרים בנסחי הטאבו לשטח בית הספר, התגלו ממצאים מדאיגים מאוד, שכן נרשמו הערות אזהרה לטובת חברת "אריסון השקעות בע"מ", כאשר הערת אזהרה אחרונה נרשמה ביום 3.12.2023.
מידע זה עורר תמיהה בקרב העותרים, הם פנו בהתאם לחוק חופש המידע לקבל לידם העתק של תיק הטאבו הכולל בתוכו את הסכמי המכר והשטרות, וגם את התב"ע, אך נתקלו בתשובה כי יש לפנות לטאבו וכן לקבל את אישור חברת אריסון השקעות בע"מ.
Comments