top of page

המפקחת: ועד הבניין יכול לאשר השכרת חניה משותפת, אך רק בהחלטות המתקבלות


האם דיירי הבניין יכולים להחליט להשכיר את החניה המשותפת בתמורה לתשלום שייכנס לקופת ועד הבית, במקום להקצות את השטח לשימוש בעלי הדירות? המפקחת על המקרקעין בירושלים נדרשה לתת פסק דין בנושא זה.


בבניין מגורים בירושלים קיימת חניה המוגדרת כרכוש משותף. דיירי אחת הדירות השתמשו בה באופן קבוע לחניית רכבם, בהתאם לזמינות המקום, אך נציג ועד הבית חסם את הגישה לחניה. בתגובה, הם הגישו תביעה נגד נציגות הוועד. לאחר הגשת התביעה, התקיימה אסיפה כללית שבה הוחלט להשכיר את שטח החניה לבעלי הדירות, תוך מתן זכות קדימה לתובעים. עם זאת, התובעים סירבו להצעה.


המפקחת הבכירה על רישום מקרקעין, אביטל שרייבר, דחתה את התביעה. היא פסקה כי ההחלטה על אופי השימוש ברכוש המשותף יכולה להתבצע ברוב דעות באסיפה הכללית, אך אין אפשרות לשנות את זכויותיו של בעל דירה בהחלטה חד-צדדית, מבלי לקבל את הסכמתו.


המפקחת קבעה כי אין מניעה שהאסיפה הכללית תבצע את ההחלטה שהתקבלה, לפיה מקומות חניה שהם רכוש משותף יושכרו למשך שנה בתשלום, לכל בעל דירה שמעוניין בכך. כספי השכירות יועברו לקופת הנציגות וישמשו לתחזוקת הרכוש המשותף. "ההחלטה אינה מעניקה זכות לשימוש בלעדי עבור בעלי דירות מסוימים, שכן אין בה כדי לשלול באופן קבוע את זכות השימוש בחניה משאר בעלי הדירות", הדגישה.


הטענה של בעלי הדירה כי ההחלטה פוגעת בזכויותיהם נדחתה, מאחר והזכויות שלהם כפופות להחלטות האסיפה הכללית. נקבע כי "כל עוד האסיפה הכללית לא קבעה ייעוד מסוים לחלק הרלוונטי של הרכוש המשותף, זכותם של התובעים לעשות בו שימוש סביר וסטנדרטי". עם זאת, "כשהאסיפה הכללית קובעת את הייעוד של אותו חלק, על התובעים לפעול בהתאם להחלטותיה".


המפקחת הבהירה כי החלטות האסיפה הכללית חייבות להיות בהתאם לחוק ולקריטריונים נוספים, כמו תום-לב. לכן, בעלי הדירות אינם רשאים להחליט בהחלטת רוב על פעולה שתפגע בזכויות יתר על המידה.


Comments


bottom of page