בית המשפט המחוזי בירושלים דחה את ערעורו של טארק עבאס, בנו של יו"ר הרשות הפלסטינית מחמוד עבאס (אבו מאזן), בתביעת דיבה שהגיש נגד המזרחן ד"ר ראובן ברקו. עבאס, שדרש פיצוי של 500,000 שקלים בעקבות התבטאויות של ברקו בריאיון טלוויזיוני, חויב לשלם הוצאות משפט בסך 20,000 שקלים.
בלב התביעה עמד ריאיון בשפה הערבית, שבו התייחס ד"ר ברקו לפעילותו העסקית של טארק עבאס. ברקו טען כי עבאס מחזיק בבעלות על מספר חברות, ותיאר את משפחת אבו מאזן כ"משפחה עתירת ממון". בנוסף, בריאיון נטען כי "ללא שיתוף הפעולה הביטחוני, נוכחותם בשטחי הרשות תהיה זמנית בלבד", וכי בני משפחת אבו מאזן "הגיעו חסרי כל והפכו לבעלי הון".
בפסק דין מפורט קבע השופט רם וינוגרד, סגן נשיא בית המשפט המחוזי, כי התביעה נשענה על קטעים ערוכים בלבד מהריאיון המקורי, שנלקחו מאתר חדשות בעזה. "השינויים באופן הצגת הדברים, ואולי גם בסדרם ובתוכנם, מונעים מבית המשפט לבחון את ההקשר הכולל של הפרסום", ציין השופט.
נקודה מרכזית נוספת בפסק הדין התייחסה לטענתו של עבאס כי הדברים מציגים אותו כמשתף פעולה עם ישראל. בית המשפט הפנה להלכת שאהה שנקבעה על ידי בית המשפט העליון, לפיה אמירות על שיתוף פעולה עם ישראל אינן מהוות לשון הרע במערכת המשפט הישראלית. השופט וינוגרד הבהיר: "אין לקבל טענה זו, שכן בית משפט בישראל לא יכיר בביטויים מסוג זה כהוצאת לשון הרע". השופטות שושנה ליבוביץ ותמר בר-אשר הצטרפו לפסק דינו של השופט וינוגרד.
במהלך ההליכים התברר כי בניגוד לטענתו הראשונית של עבאס, הריאיון לא שודר בערוץ 20 הישראלי (לשעבר) היום ערוץ 14, אלא פורסם באתר חדשות מעזה. ברקו, מצדו, טען כי בריאיון המלא דווקא שיבח את משפחת אבו מאזן, וכי דבריו הוצאו מהקשרם.
Comments