top of page

לאחר סכסוך דרכים: השליך רימון לעבר בית משפחה וביהמ"ש גזר עליו רק עבודות שירות


עונש מביך: בית המשפט המחוזי מרכז גזר על צעיר בן 22, שהורשע בהשלכת רימון הלם לעבר בית משפחה בעקבות סכסוך דרכים שהסלים לאלימות קשה, עונש של תשעה חודשי עבודות שירות ותשלום פיצוי בסך 4,000 שקלים בלבד.


השופטת מרב גרינברג (בצילום) החליטה להעניק לנאשם "הזדמנות", על אף חומרת מעשיו, תוך התחשבות בגילו הצעיר ובפוטנציאל השיקום שהפגין.


על פי כתב האישום, הנאשם, שרכב על קורקינט חשמלי, הסתכסך עם נהג שעקף אותו בכביש. במקום ליישב את המחלוקת בדרכי שלום, הוא בחר להגיב באלימות: תקף את הנהג באגרופים בפניו, פתח בכוח את דלת רכבו וגרם לנזק לטלפון הנייד שלו. רק בזכות התערבותה של עוברת אורח שנכחה במקום הופסקה התקיפה, אך האירוע לא הסתיים בכך.


לאחר שהמתלונן פנה למשטרה והגיש תלונה, הגיע הנאשם בשעות הלילה לבית משפחתו של המתלונן כשהוא רכוב על אופניים חשמליים. שם, במה שהשופטת הגדירה כ"עליית מדרגה משמעותית", השליך הנאשם רימון הלם לעבר הבית.


הרימון פגע ברגלו של אחד מבני המשפחה שישבו בחצר, ולאחר שהתפוצץ גרם לפיצוץ עז ולבזק אור שהעירו בבהלה את בני המשפחה שישנו באותה שעה בתוך הבית.


התביעה דרשה עונש מאסר משמעותי של 15 חודשים בפועל. "הנאשם בחר להשתמש באלימות כדרך לפתרון סכסוכים" טען התובע, והדגיש כי השלכת הרימון באמצע הלילה "דרשה תכנון מוקדם והייתה עלולה לגרום לנזק חמור".


מנגד, סנגורו של הנאשם, ביקש להקל בעונשו. הוא הדגיש את העובדה שכתב האישום תוקן "באופן משמעותי בשל קשיים ראייתיים" וכי מדובר בצעיר ללא עבר פלילי שהודה במעשיו בהזדמנות הראשונה. עוד ציין הסנגור את שיתוף הפעולה המתמשך עם שירות המבחן ואת מאמציו להתרחק מסביבתו הקודמת.


בגזר דינה, הדגישה השופטת גרינברג את חומרת המעשים, במיוחד את העובדה שהשלכת הרימון הייתה "תגובה ישירה לתלונת המתלונן" שמלמדת על "העדר מורא מהחוק וזלזול בגורמי אכיפת החוק." עם זאת, היא מצאה לנכון להתחשב בגילו הצעיר של הנאשם ובהתקדמותו בהליך הטיפולי.


בשנים האחרונות אנו עדים לעלייה מדאיגה במקרי האלימות בכבישים, תופעה שמעמידה בסיכון לא רק את המעורבים הישירים אלא גם את הציבור הרחב. במקום שכביש יהיה מרחב בטוח לנסיעה, הוא הופך לעיתים זירה לעימותים מסוכנים ופגיעות חמורות.


מהתסקירים עולה כי הנאשם אינו מצוי בהליך שיקומי משמעותי ומעמיק, אלא מפגין פוטנציאל לשיקום במידה ויתמיד בטיפול, ציינה השופטת. בהתאם לכך, היא החליטה למקם את העונש בתחתית מתחם הענישה. מצער שהשופטת לא החמירה בעונש, במיוחד במקרים של אלימות, שבהם יש צורך להרתיע ולשלוח מסר ברור.

Comments


bottom of page