top of page

השופט קבע: שוכרי דירה זכאים להחזרת פיקדון ופיצוי על תנאים לא ראויים למגורים


בני זוג ששכרו דירת גג ברחוב שמעון התרסי בתל אביב התמודדו עם בעיית רטיבות בחדר השינה החל מפברואר 2024, במהלך עונת הגשמים. חדר השינה שימש את בני הזוג ואת תינוקם, שהיה אז בן חודש.


הם הודיעו למשכירה על הבעיה, אך היא טענה כי כל עוד התקרה רטובה, אין אפשרות לבצע תיקון. במאי, לאחר שליחת מכתב התראה, הם עזבו את הדירה והגישו תביעה בבית משפט לתביעות קטנות, בה דרשו את החזרת פיקדון של 15 אלף שקל ששילמו למשכירה, בנוסף לפיצוי על נזקים ועוגמת נפש. המשכירה הגישה תביעה שכנגד וטענה כי השוכרים הפרו את ההסכם בכך שעזבו את הדירה לפני תקופת השכירות.


"בית המשפט פוסק לטובת השוכרים: החזר פיקדון ופיצוי בעקבות בעיות רטיבות ומבנה מסוכן"



השופט אלישי בן יצחק (בצילום) קבע כי המשכירה לא סיפקה לשוכרים דירה ראויה למגורים, דבר שמחייב אותה על פי החוק, ולכן קיבלו השוכרים את הזכות לסיים את תקופת השכירות בהודעה מראש, כפי שעשו. החוק מתאר מצבים שבהם הדירה אינה ראויה למגורים כאשר קיימת "סכנה בלתי סבירה לבטיחות השוכר או לבריאותו".

השופט הסתמך על הודעה ממרץ 2024 ממומחה בתחום ההנדסה בעיריית תל אביב, אשר קבע כי הבניין נחשב למבנה מסוכן.


בנוסף, השופט  אמר כי היה על המשכירה לתקן את בעיית הרטיבות בתוך שלושה ימים מרגע שנודע לה על הליקוי. היא לא תיקנה את הפגם כלל, אלא רק ביולי, לאחר עזיבת השוכרים.


השופט קבע, כי ב"מצב שבו שוכר מקבל את החזקה במושכר, כאשר במושכר אין כל בעיה, אלא שבהמשך נוצר פגם שהופך את הדירה לכזו שאינה ראויה למגורים, יש ליתן למשכיר הזדמנות לתקן את הפגם באופן שיאפשר לשוכר לעשות בו שימוש ראוי, תוך 3 ימים".


מאחר שהשוכרים היו זכאים לבטל את החוזה, הם לא נדרשו לשלם דמי שכירות או הוצאות נלוות לאחר עזיבתם. בית המשפט פסק כי על המשכירה להחזיר להם את הבטוחה בסך 15 אלף שקל ששולמה.


עם זאת, השופט דחה את בקשתם לפיצוי עבור עוגמת נפש, נזקים לרכוש, פיצוי על המעבר לדירה חדשה ופיצוי על ירידת ערך השכירות, בנימוק כי לא הוכחו נזקים אלו. התביעה שכנגד נדחתה, והמשכירה חויבה לשלם לשוכרים הוצאות משפט בסך 4,700 שקל.

Comments


bottom of page