top of page

בעקבות המזג השיפוטי: הסכם פשרה מפתיע בסכסוך על מיליונים בתביעה עסקית


בבית המשפט המחוזי בתל אביב נדונה תביעה שהגישו רפאל יהלומי, לירון אור, ורמי קסלר נגד רפאל עגיב וערן אוטמזגין (שביחס אליו התביעה נמחקה). השופט אילן דפדי (בצילום), במזגו השיפוטי הנעים ובדרכו המיוחדת, הצליח להוביל את הצדדים במהלך הדיונים להסדר פשרה מכובד אשר שם קץ לסכסוך.


בדיון שנערך באוקטובר 2024, הציע בית המשפט לצדדים מתווה לפתרון המחלוקת בהתאם לסעיף 79א לחוק בתי המשפט. הוצע טווח פיצוי כספי שבין 1,550,000 שקל ל-2,400,000 שקל, עם אפשרות לפסוק את פריסת התשלומים, ואף להטיל סנקציות במקרה של אי-עמידה בתשלומים. 


בדיון נוסף, שנקבע, הודיעו הצדדים על הסכמתם להסדר הפשרה, ותביעה נגד נתבע נוסף נמחקה ללא צו להוצאות. הסיכומים שהוגשו התקבלו על ידי בית המשפט, ונפסק כי הנתבע ישלם לתובעים סך כולל של 1,905,000 שקל, כאשר 1,500,000 שקל כבר הופקדו בקופת בית המשפט והועברו לתובעים. יתרת הסכום תשולם ב-20 תשלומים חודשיים שווים, עד ליום 5 בפברואר 2025. 


כחלק מהסדר הפשרה, נקבעו סנקציות חמורות במקרה של הפרה: אי-עמידה במועד התשלום תוביל לתוספת של 15% ליתרת התשלומים, אשר תהפוך לפירעון מיידי. עוד הודגש כי איחור בביצוע התשלומים מעבר לעשרה ימים ייחשב כהפרה מהותית של ההסכם. 


הסדר זה התאפשר לאחר שהצדדים הודיעו על הסכמתם לדון במתווה שהוצע ולהימנע משלב ההוכחות בתיק. מאחר שהתיק הסתיים בפשרה מבלי שנשמעו ראיות, קבע השופט דפדי כי האגרה תשוב לצדדים בהתאם לתקנות האגרות. 


בסיום פסק הדין, ברך השופט דפדי את הצדדים: "טרם פסיקתי אני מברך את הצדדים על חוכמתם ועל שהשכילו לסיים המחלוקת בדרך מכובדת זו".


בשורה התחתונה: המזג השיפוטי של השופט אילן דפדי מתבטא ביכולתו לנהל דיונים עסקיים תוך יצירת אווירה מכובדת ומכילה. במהלך דיונים טעונים, השופט דפדי מצליח להרגיע את הצדדים ולכוון אותם להתמקד בפתרון המחלוקת.

Comments


bottom of page